top of page

De Vocalisten

Imre_Ploeg_-_.jpg
Foto Henriette_edited.jpg

Ingrid Nugteren

Sopraan Ingrid Nugteren kreeg zanglessen van o.a. Jón Thorsteinsson op het Utrechts Conservatorium. In 2013 behaalde ze haar Master en vervolgde haar opleiding aan het Lichtenberger Institut te Duitsland. 

Ze geeft graag privélessen, zong in het Nederlands Kamerkoor, de Zürcher Sing-Akademie en het Groot Omroepkoor en nam sopraanpartijen in vele oratoria van Haydn, Brahms, Dvorák, Gubaidulina en Schnittke voor haar rekening.

Meer info

persfoto-1_edited.jpg

Yvonne Kok

Yvonne studeerde zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Yvonne is een veelzijdige zangeres die actief is in alle genres van de klassieke zang. Theater neemt daarbij een belangrijke plek in, zowel in de vorm van grote operavoorstellingen, bij onder andere de Nationale Opera, als ook in klein muziektheater. Met haar eigen ensemble Animoso produceert zij kindervoorstellingen. 

Meer info

Yvonne_edited.jpg
Portretfoto Rosina_edited.jpg

Rosina Fabius

Rosina studeerde zang in Utrecht en Wenen, waar zij zich heeft verdiept in de liedkunst. In 2018 won zij de Toonkunst Oratoriumprijs bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Ze is regelmatig als soliste te horen met barokensembles zoals Ribatutta Musica en het Apollo Ensemble, en bij Internationale Festivals zoals het Internationaal Liedfestival Zeist.

Meer info

Jonathan Ploeg

In 2015 behaalde Jonathan Ploeg cum laude zijn bachelor diploma in zang en koordirectie aan het Utrecht Conservatorium. Zang studeerde hij bij de IJslandse tenor Jón Þorsteinsson. In hetzelfde jaar was hij mede-oprichter van het internationale mannenkwintet Olga Vocal Ensemble, waar hij nog steeds in zingt. Naast zijn werk als zanger is hij ook dirigent van Kamerkoor JIP, heeft hij gewerkt als productieleider, zangcoach en aannemer.

Meer info 

profiel_vierkant_edited.png
2015-2-15-UVE-Soest-7_100p_edited.jpg

Jeroen Spitteler

Ik ben bariton en daarnaast ook dirigent én componist. Mijn belangstelling gaat uit, door mijn achtergrond als zanger en classicus, naar met name vocale muziek. Van heel vroege werken tot aan muziek waarvan de inkt nog maar net droog is. Daarnaast ik ben ook steeds vaker met instrumentale muziek bezig. Sinds een aantal jaar richt ik me op het schrijven van muziek, voor diverse ensembles. Daarom vind ik het extra leuk om aan dit mooie project deel te nemen en nieuw werk van andere componisten mee in premiere te brengen.

Meer info

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle

Gulian van Nierop

Gulian is een veelzijdige zanger die opgeleid werd aan het Utrechts Conservatorium. Hij zingt regelmatig bij professionele koren, zoals het Reisoperakoor en Cappella Amsterdam, of is te horen als solist in de Passiemuziek van Bach. Met zijn a cappella mannenenkwintet 'Olga' nam hij 3 cd's op. En dit seizoen zingt hij een hoofdrol in de opera 'De Parelvissers' van Bizet. 

Daarnaast leidt hij als dirigent ook zelf een koor en een orkest, hij heeft een diploma in de Biomedische Wetenschap en brengt in zijn vrije tijd graag een dagje door in de keuken, voor het uitproberen van nieuwe formules en recepten

Meer info

GulianvanNieropSinger07_©DeirdreDaly2020-comp_edited.jpg
bottom of page